Diversiteitsweek 2023: dialoogavond “Verbinding Tussen Culturen, Religies en Overtuigingen”

Over contact tussen verschillende culturen of religies kun je lang spreken – je kunt het ook gewoon doen. Dat was kort gezegd de insteek van de dialoogavond op 4 oktober 2023 in de El Fath Moskee in Amersfoort. De avond stond in het teken van Artikel 6 van de Nederlandse grondwet, dat de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging waarborgt. De dialoogavond wais één van de Amersfoortse activiteiten in het kader van de Diversiteitsweek (4-11 oktober 2023), dit jaar met het thema: ‘De grondwet is jarig!‘.

In een tijd waarin onze samenleving steeds diverser wordt, is het belangrijker dan ooit om het gesprek met elkaar aan te gaan. Hoe kunnen we in een stad als Amersfoort, met zijn rijke verscheidenheid aan culturen en overtuigingen, zorgen voor een vruchtbare dialoog en blijvende verbinding?

Door gewoon dat gesprek maar aan te gaan, dus. Stadsdominee Diederiek van Loo zette ons in beweging met de vraag ‘Wat vind jij in het leven belangrijk?’ Die vraag bleek genoeg om een geanimeerde uitwisseling van beelden, ervaringen en emoties in gang te zetten. Kleine en grote verhalen, lief en leed, ernst en plezier – er is zoveel moois te ontdekken als je het maar wilt zien en wilt weten.

Kijk op de site van de Diversiteitsweek voor een verslag van de avond.

Hartelijk dank aan de mensen van de El Fath Moskee voor de gastvrije ontvangst!