Het Platform bestaat 25 jaar!

Terugblik op jubileumfeest en het afscheid van Paul van der Harst

Een volle zaal in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, waar het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en religies te gast was, voor de viering van het 25 jarig jubileum en het afscheid van de voorzitter Paul van der Harst.

Deze volle zaal was een mooie afspiegeling van de stad met afgevaardigden van moskeeën, scholen, kerken, levensbeschouwingen, burgemeester Lucas Bolsius en liefst twee wethouders Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Micheline Paffen-Zeeni.
Paul van der Harst hield een inspirerend essay over de wallekant en de dorpspomp: twee metaforen voor de manier waarop mensen tot verandering komen. Waar kiezen we voor?

In een daaropvolgend tweegesprek gingen de aanwezigen hierover met elkaar in gesprek, rond de vraag ‘Wat zijn onze concrete ervaringen met de dorpspomp, een plek waar iedereen van welke afkomst ook, elkaar treft?’ Zomaar wat reacties: De school waar je de kinderen of kleinkinderen haalt en met andere ouders wacht. De markt, in de rij voor een kraam. Op het werk, bij het koffiezetapparaat, samen zingen, verbinding en ontmoeting.

In dialoog over ‘de dorpspomp’

Burgemeester Bolsius sprak lovende woorden en benadrukte het belang van het Platform, Paul van de Harst werd voor zijn tomeloze passie en inzet bedankt en ontving van de burgemeester een prachtig aandenken en van de leden van het Platform een mand met cadeaus vanuit de eigen achtergrond en een herinneringsboek.

Met veel enthousiasme en na slechts twee repetities zong een gelegenheidskoor liederen uit verschillende religies.
In de foyer werd nog lang nagepraat met heerlijke hapjes en een drankje.

De boodschap voor de toekomst van velen: treed meer naar buiten! Dat zal het Platform zeker doen!