4 oktober 2023: dialoogavond “Verbinding Tussen Culturen, Religies en Overtuigingen”

woensdag 4 oktober | 19.30u – 21.30u | Moskee El Fath, Zangvogelweg 156, Amersfoort

In samenwerking met het Platform Levensbeschouwing & Religies nodigen we je uit voor een bijzondere dialoogavond met als centraal thema ‘Verbinding Tussen Culturen, Religies en Overtuigingen’. Deze avond staat in het teken van Artikel 6 van de Nederlandse grondwet, dat de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging waarborgt. De dialoogavond is één van de Amersfoortse activiteiten in het kader van de Diversiteitsweek (4-11 oktober 2023), die dit jaar als thema heeft: ‘De grondwet is jarig!‘.

In een tijd waarin onze samenleving steeds diverser wordt, is het belangrijker dan ooit om het gesprek met elkaar aan te gaan. Hoe kunnen we in een stad als Amersfoort, met zijn rijke verscheidenheid aan culturen en overtuigingen, zorgen voor een vruchtbare dialoog en blijvende verbinding?

De dialoog wordt deze avond geleid door ds. Diederiek van Loo, stadsdominee in Amersfoort. De avond biedt een veilige en open ruimte om deze vragen te verkennen. We luisteren naar persoonlijke ervaringen en gaan met elkaar in gesprek over hoe we de principes van Artikel 6 in de praktijk kunnen brengen. Het doel is om te ontdekken hoe we, met respect voor ieders unieke overtuigingen, een inclusieve en harmonieuze gemeenschap kunnen vormen.

De avond wordt afgesloten met een moment van reflectie, waarbij de nadruk ligt op het belang van blijvende dialoog en verbinding. In een stad zo divers als Amersfoort is dit een voortdurende, maar lonende uitdaging.

Zet de datum in je agenda en doe mee aan dit belangrijke gesprek. Het belooft een inspirerende avond te worden die bijdraagt aan een meer verbonden Amersfoort.

Klik hier om je aan te melden.

Meer informatie over de Diversiteitsweek 2023 (o.a. het programma van alle activiteiten in Amersfoort) vind je hier.